Phiren Amenca

Fiatal Romák Konferenciája – konzultáció fiatalok és döntéshozók között

A márciusban tervezett két napos konferenciánk sajnos a vírushelyzet miatt elmaradt, de most szigorú egészségügyi előírások mellett, júniusban megkíséreljük azt megvalósítani, ugyan csak egy napban, de ugyanolyan tartalommal. Amennyiben már korábban jelentkeztél, kérlek küldj egy megerősítő emailt a további részvételi szándékodról az alább feltüntetett email címre.

Jelentkezés 2020. június 10-ig ezen a linken: https://forms.gle/24Gni56pbaYieNkL6

Várjuk jelentkezésed roma fiataloknak szóló konferenciánkra, amelynek célja, hogy közös stratégiákat építsünk a cigányellenesség és a cigányellenes retorika leküzdése érdekében, illetve, hogy hosszútávú párbeszédet teremtsünk és építsünk roma fiatalok és döntéshozók között. A program szervezői fontosnak tartják, hogy legyen helye és ideje a roma fiatalságnak a cigányságot érintő kérdésekről közösen gondolkodni. Legyél te is részese a mozgalmunknak!

Köztünk a helyed, ha:

  • 18 és 35 év közötti roma fiatal vagy,
  • érdekel a közélet, a politika, a romák és közösségeink helyzete,
  • van véleményed politikai kérdéseket illetően, amit szívesen megosztanál másokkal és szívesen tanulnál másoktól,
  • örömmel tagja lennél egy roma fiatalokból álló szakmai műhelynek.

A konferencián való részvételnél a motivációt vesszük figyelembe, illetve, fontos, hogy a konferencia teljes programján részt tudj venni, azaz egész nap jelen tudj lenni.

A konferencia költségeit az RGDTS/Phiren Amenca fedezi. Vidéki résztvevőknek igény esetén szállást és utazási költségtérítést biztosítunk.

A konferencia időpontja: 2020. június 27.

TERVEZETT PROGRAM:

Június 27. szombat
Helyszín: Budapest (szervezés alatt)

09:00 – 10:00  Érkezés, regisztráció
10:00 – 11:30  Köszöntők, program bemutatása
Ismerkedés
11:30 – 12:00  Szünet
12:00 – 13:30  Az önkormányzati rendszer megismerése – mi kell ahhoz, hogy minél több roma fiatal tisztségviselő legyen?
13:30 – 14:30    Ebéd
14:30 –16:00 Cigányellenesség ma Magyarországon – mi a szerepük és mit tehetnek a fiatalok ennek leküzdésében (a cigányellenesség fogalmának és megnyilvánulásainak tisztázásával)
16:00 – 16:30  Szünet
16:30 – 18:00  Cigányellenesség ma Magyarországon – mi a szerepe/mi lenne a szerepe a politikának ennek leküzdésében – Beszélgetés meghívott vendégekkel                        


További információ:
Csanya Ildikó – [email protected]

A rendezvény a „Terno Glaso – Roma fiatalok hangja” elnevezésű projekt része, amely az ERASMUS+ Ifjúsági párbeszéd – Fiatalok és döntéshozók találkozása (KA3) program keretében valósul meg.