Phiren Amenca

Jelentkezés – Nemzetközi Roma Holokauszt Megemlékezés Krakkóban és Auschwizt-Birkenauban

Jelentkezés – Nemzetközi Roma Holokauszt Megemlékezés Krakkóban és Auschwizt-Birkenauban

2016. augusztus 1-5.

 HU-Volunteering-for-Remembrance-slider4444

Vegyél részt Te is “Dikh he Na Bister” (Nézd és ne feledd!) elnevezésű, nemzetközi roma holokauszt megemlékezésünkkel egybekötött ifjúsági rendezvényünkön Krakkóban és Auschwitz-Birkenauban.

A ternYpe Nemzetközi Ifjúsági Hálózat tagszervezetei és partnerei idén 350 fiatalt várnak Krakkóba, hogy idén is minél több fiatal tanuljon a roma holokauszt történetéről, az Európában egyre terjedő cigányellenességről, szélsőséges nézetekről és közbeszédről, illetve hogy közös stratégiákat dolgozzanak ki mindezek megfékezésére. Augusztus 2-án, a roma holokauszt emléknapján pedig közösen rójuk le tiszteletünket az áldozatok előtt Auschwitz-Birkenauban.

 

Program:

  • Hivatalos megemlékezés Auschwitz-Birkenauban a roma és szinti áldozatokra: a központi megemlékezés idén is, mint minden évben, augusztus 2-án 12 órakor lesz, amin csoportunk idén is részt vesz
  • Oktatási programok: a megemlékezéseken túl lehetőség nyílik, hogy a résztvevők különböző nem formális módszereken keresztül tanuljanak a holokauszt történetéről, ifjúsági kezdeményezésekről, emberi jogokról, az európai romák helyzetéről
  • Látogatás az Auscwitz-Birkenau Állami Múzeumban: csoportunknak augusztus 4-én lehetősége lesz, hogy körbejárja a múzeumot (július 28 és augusztus 3 között erre nem lesz lehetőségünk, ugyanis ezeken a napokon 300.000 látogatót várnak, mivel közel ekkor rendezik meg az Ifjúsági Katolikus Világtalálkozót is)

 

HÉTFŐ 08.01. KEDD 08.02. SZERDA 08.03. CSÜTÖRTÖK 08.04. PÉNTEK 08.05.

 

Reggel indulás Budapestről: 08:00 Blaha Lujza tér

Központi megemlékezés, Auschwitz-Birkenau

Holokauszt-oktatás és emlékezet: szemináriumok a krakkói  pedagógiai egyetemen

Látogatás az auscwitzi múzeumban és a birkenaui lágerben

 

Érkezés Budapestre, a Blaha Lujza térre reggel 8-9 között

 

Délután érkezés Krakkóba

Visszaút Krakkóba

Holokauszt-oktatás és emlékezet: szemináriumok a krakkói  pedagógiai egyetemen

Ifjúsági megemlékezés

Nyitóest

Kulturális programok

Kulturális programok

Kulturális programok

Éjfélkor indulás vissza Budapestre

 

 

Költségek, részvételi díj/feltétel:

Az utazás költségeit (Budapest-Krakkó-Auschwitz-Budapest között) a Phiren Amenca, a szállást és étkezést (Lengyelországban) pedig a ternYpe Nemzetközi Roma Ifjúsági Hálózat és tagszervezetei fedezik.

A részvétel a Budapestről indulóknak 5.000 Ft regisztrációs díjhoz kötött, aminek fizetési határideje július 25. Ez az összeg a fent említett költségekhez ad hozzájárulást. További felajánlásokat szívesen veszünk, elfogadunk.

Szállás: Nawojka Student Hotel, Reymonta 11, Krakkó

 

Jelentkezés menete:

Amennyiben szeretnél részt venni rendezvényünkön, küld el a jelentkezési lapod július 20-ig az [email protected] e-mail címre.

 

Jelentkezési lap:jelentkezési lap 2016

060-group

Márton Neményi (Auschwitz-Birkenau 2014)