Phiren Amenca

Nyárünnep – Vakációköszöntő gyermekeknek a Városházán

A nyári szünidőt köszöntve rendhagyó gyereknapi rendezvényt szervezett a Phiren Amenca nemzetközi hálózat a tanév utolsó napján 2023. június 16-án Budapesten, a Városháza udvarán. A vakációköszöntő rendezvényen magyar, roma és a háború elől menekült, Budapesten menedéket kapott ukrajnai gyermekek és szüleik vettek részt.

Volt bűvész, bohóc, lufihajtogatás, sütemény, pogácsa, csokoládé üdítő, arcfestés és csillámtetoválás, hogy vidáman kezdődjön a nyári szünet.

A rendhagyó gyermeknapi eseményen több mint száz gyermek vett részt szüleikkel, vagy tanáraikkal, és a szórakoztató bohóc-, és bűvészműsorral jó hangulatban búcsúztathatták el a tanévet.

A Főpolgármesteri Hivatal udvarán tartott eseményen részt vett Bősz Anett, Budapest humán területért felelős főpolgármester-helyettese, és menekülteket segítő Migration Aid vezetése, akiknek támogatása révén magyarul nem, vagy alig beszélő, az ukrajnai háború során ostromlott városokból elmenekült családok a magyar fővárosban kaphattak oltalmat. A menekült családok gyermekei a teljes tanévet budapesti iskolákban járták ki.

A Phiren Amenca célja a Nyárünnep nevű rendezvénnyel az volt, hogy egy vidáman induló vakációt teremtsenek azoknak a tanulóknak, akik egész évben szorgalmasan tanultak, még akkor is, amikor egy teljesen új országban kellett helyt állniuk.