Phiren Amenca

Önkéntes lehetőség fiatal romák számára Franciaországban Jelentkezési határidő 2016. December 5.

 

Önkéntes lehetőség fiatal romák számára Franciaországban

Önkéntes lehetőség fiatal romák számára Franciaországban

 

A VISA-AD magyarországi 18 és 30 év közötti fiatal roma résztvevőt keres franciaországi önkéntes szolgálatra az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS)/ Erasmus+ keretében. A project változatos tanulási lehetőségeket kínál, országos és nemzetközi szemináriumokat is beleértve. Az önkéntesség hetente körülbelül 35 órát vesz igénybe.

A fogadó szervezet…

A Rimlishof különböző tevékenységeket végez: iskolai táborok programjainak lebonyolítása; csoportos kirándulások szervezése; képzések, szemináriumok szervezése; családi óvoda, stb. 2010 óta menedékkérő családokat is fogad.

Az önkéntes szolgálatról, tevékenységekről…

A Le Rimlishof Központ két EVS önkéntest fogad 2017 január 1. és December 31 között Magyarországról, akik a menedékkérők gyermekeivel kapcsolatos tevékenységekben fognak részt venni. Ezen felhívás a kisgyermekekkel kapcsolatos tevékenységekre vonatkozik, de az önkéntesnek lehetősége lesz a menedékkérő szülőkkel is foglalkozni.

A Rimlishof csalái óvodájában az önkéntes 2,5 hónapos és 3 éves kor közötti gyermekek szabadidős tevékenységeiben, ezek lebonyolításában vesz majd részt. Ilyen tevékenységek például a konyhai munka, művészeti tevékenységek, könyvtári foglalkozások, szabadtéri játékok, stb.

Az önkéntes szolgálat körülményeiről…

A project szervezői támogatják az önkéntest saját ötleteinek kifejezésében és megvalósításában egyaránt. A fogadó szervezet álljaz önkéntes szállásköltségeit, az étkezést, általános egészség- és balesetbiztosítását, nyelvi képzést, emellett pedig havi zsebpénzt is biztosít. Az önkéntesek az év során három támogató szemináriumon vesznek majd részt Franciaországban, valamint két, a Phiren Amenca által szervezett nemzetközi szemináriumon.

A felhívás 18 és 30 év közötti roma fiataloknak szól. Az önkéntesnek alapszintú francia nyelvtudásra van szüksége szolgálata megkezdésekor.

Jelentkezés:

A motivációs levelet, önéletrajzot és a kitöltött jelentkezési lapot az [email protected] címre várjuk 2016. december 5.-ig.

A jelentkezési lap innen tölthető le: : https://phirenamenca.eu/wp-content/uploads/2013/12/Phiren-Amenca-Volunteer-Application-Form-2013-2014.pdf

Az önkéntesség időtartama: 2017. Január 1.- 2017. December 31. (12 hónap)

A VISA – L’ année diaconale, France  olyan franciaországi, országos és nemzetközi szinten is elismert szervezetek hálózata, melyek egészségügyi, oktatási és a szociális területen végzik tevékenységeiket. Jelenlegi önkénteseket fogadó szervezetei között megtalálhatóak protestáns, katolikus és világi szervezetek is. Több információt ezekről a következő linken találtok: www.visa-ad.org

A VISA – L’ année diaconale aPhiren Amenca Nemzetközi Hálózat (www.phirenamenca.eu) tagja , mely roma és nem roma önkénteseket és önkéntes fogadó szervezeteket tömörít és biztosít számukra lehetőséget a sztereotípiák és rasszizmus leküzésére informális oktatási módszerekkel, valamint párbeszéd és elköteleződés kialakításán keresztül.