Phiren Amenca

Serviciul European de Voluntariat cu Phiren Amenca

945803_10200633691436685_1799143363_n

de ce voluntariat?

Stagiul de voluntariat se desfăşoară în cadrul unui proiect ce poate dura maximum 12 luni, timp în care vei trăi în altă ţară şi vei avea o serie de oportunităţi cum ar fi participarea la cursuri şi la evenimente interculturale sau posibilitatea de a te implica în evenimentele comunităţii locale.

Există mai multe motive pentru a lua o astfel de hotărâre! Stagiul îţi oferă şansa de a cunoaşte şi compara diferenţe interculturale şi de a experimenta ceva nou. Acest lucru ar putea fi o provocare pentru tine, o experienţă pe un teren nou în care să îţi desfăşori activitatea şi în care să îţi testezi propriile limitele precum şi să îţi dezvolţi sentimentul de utilitate şi respect al propriei persoane.

Mai mult decât atât o astfel de activitate îţi poate trezi interesul de a lucra şi de a locui într-un loc unde sa adopţi specificul culturii locale, dorinţa de a cunoaşte cât mai mult din acea cultură, posibilitatea de a învăţa o limbă străină şi de a îţi imbunătăţi abilităţile deja dobândite, făcând astfel din această experienţă una de neuitat.

[hr]

[threecol_one]

ce îţi oferă acest program?

activităţi şi servicii

O activitate desfaşurată între 35-38h/săpt în cadrul unui proiect clar definit ţinând cont de interesele şi nevoile personale a voluntarului. Tot aici este de menţionat şi faptul că ai parte de găzduire asigurată din partea noastră pe durata proiectului.

Împreună cu o serie de parteneri, Phiren Amenca organizează diverse deplasări în vederea desfăşurării unor activităţi diverse precum cele sportive, sociale, artistice, culturale, educaţionale, privind protejarea mediului înconjurător şi nu în ultimul rând pentru a oferi educaţie cu privire la Drepturile Omului.

oportunităţi de învăţare

Participarea la seminarii precum şi şansa dezvoltării abilităţilor specifice în cadrul organizaţiei gazdă, cursuri de limbă, seminarii naţionale şi internaţionale cu privire la interculturalitate, protecţia Drepturile Omului, problemele rromilor sau combaterea rasismului şi a stereotipurilor.

reţeaua

Căutăm voluntari rromi sau ne-rromi de pretutindeni din Europa.

sprijin

Beneficiezi de ajutor din partea unui mentor.

[/threecol_one] [threecol_two_last]

condiţii

durata proiectului

Proiectele se desfăşoară de la minim 2 luni şi maxim 12 luni. Majoritatea proiectelor Phiren Amenca au o durată cuprinsă între 9-12 luni.

cine poate aplica

Tineri cu vârsta cuprinsă între 17-30 ani, fără o pregatire specifică dar cu experienţă şi abilităţi deja dobândite în domeniul în care au activat. Cei mai buni canditaţi, sunt tinerii motivaţi cu o dorinţă acerbă de implicare.

implicare partenerială

Există o colaborare partenerială între două organizaţii dintre ceea ce noi numim organizaţia gazdă şi organizaţia care trimite voluntarul. Voluntarul este trimis pe un proiect acreditat de Agenţia Naţională, care implementează programul Erasmus+, înregistrat în baza de date SEV.

Andi mini featurecondiţii de finanţare

Participarea într-un program SEV a voluntarului se face gratuit, cu excepţia plăţii unei contribuţii minime privind cheltuielile de drum. Erasmus+ acoperă cheltuielile esenţiale precum: cazarea, hrana, bani de buzunar, bani pentru transport local, curs de limbă şi asigurarea medicală.[/threecol_two_last][hr]

cum să participi?

În primul rând …. Ce te motivează? Care este domeniul de care eşti interesat? Pentru cât timp?

Trimite CV–ul tău alături de o scrisoare de intenţie, apoi completează formularul de înscriere Phiren Amenca pe care îl găseşti pe site-ul nostru www.phirenamenca.eu.

Contactează-ne! Mai apoi noi te vom contacta pentru a stabili o întâlnire!

Pentru mai multe informaţii vizitează-ne pe pagina noastră de web. Acolo vei găsi relatări cu privire la experienţele voluntarilor noştri precum şi anunţuri de recrutare pentru noile noastre proiecte.

Nu ezita să contactezi membrii Phiren Amenca din ţara ta!!!
[hr]

Demystifying Roma: Challenging Stereotypes and Narratives about Roma, 2013.

Demystifying Roma: Challenging Stereotypes and Narratives about Roma, 2013.

la ce sa te aştepţi?

1. aplicare şi pregătire

(3-6 luni)

Phiren Amenca în calitate de organizaţie care trimite voluntari peste graniţă, se angajează în a te ajuta să descoperi care este interesul şi motivaţia ta personală şi te sprijină pe durata întregului proces. După ce s-a găsit organizaţia gazdă potrivită pentru tine şi în urma unei selecţii de succes din partea organizaţiei gazdă, procesul de pregătire include aspecte de logistică şi de administrare precum şi seminarul pentru învăţare interculturală şi de soluţionare a conflictelor.

2. perioada serciviului de voluntariat

(2-12 luni)

Presupune să lucrezi împreună cu organizaţia gazdă, sa beneficiezi de curs de limbă pentru ţara respectivă, seminarii şi întâlniri cu alţi voluntari, precum şi posibilitatea de realizare a unei iniţiative proprii.

3. sprijin

Programul îţi oferă sprijinul necesar în ceea ce priveşte: cazarea, hrana, banii de buzunar, acoperă costurile de călătorie şi pentru transport local, oferă curs de limbă şi un mentor.

4. după stagiu

Împărtăşirea experienţelor, primeşti certficatul Youthpass, participarea la evenimente SEV în ţara de origine, poţi să faci parte din platforma foştilor voluntari din reţeaua Phiren Amenca, precum şi alte seminarii.

[hr]

Serviciul European de Voluntariat

Serviciul European de Voluntariat este un program de finanţare din cadrul programului ERASMUS+ al Comisiei Europene. Servicul European de Voluntariat permite tinerilor cu vârste cuprinse între 17-30 de ani de a-si explora interesele şi să se angajeze în iniţiative cu un puternic manifest de activism social având posibilitatea de a lucra full-time pe o perioadă de până la 12 luni într-o altă ţară din interiorul sau din afara Uniunii Europene.

Tinerii voluntari au posibilitatea de a contribui la activitatea de zi cu zi a organizaţiilor cu şi pentru tineri oferind informaţii, angajament civic, incluziune socială, educaţie nonformală, programe de învăţare, cultură şi creativitate, cooperare pentru dezvoltare şi consolidarea competenţelor prin educaţie non-formală, cetăţenie activă, solidaritate şi participarea tinerilor în societate. Noi credem că voluntariatul este un instrument puternic pentru o schimbare socială, în calitate de voluntari aceştia îşi dedică timpul şi energia pentru a contribui la societate.

EVS inline

[hr]