Phiren Amenca

The Role of Remembrance in Creating Dialogue and Reconciliation between Roma and majority society in Hungary.

AY1

On 27 November, we are co-organising a roundtable discussion on The Role of Remembrance in Creating Dialogue and Reconciliation between Roma and majority society in Hungary. Find details about the event here.

This event takes place in the framework of a Roma youth training, giving participants skills to collect testimonies from survivors, witnesses and their descendants. The training is part of a research, education, remembrance project, titled Roma and Resistance during the Holocaust and its aftermath. The two-year project is carried out in partnership with the TernYpe International Roma Youth Network and La Voix des Rroms. You can read more about the project here.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk november 27-i kerekasztal-beszélgetésünkre, melynek címe Az emlékezés szerepe a romák és a többségi társadalom közti párbeszéd és béke kialakításában. Részletek az eseményről itt találhatók. Csatlakozzon az eseményhez a Facebookon is!

Az eseményre egy képzés keretében fog sor kerülni, ahol roma fiatalok kapnak felkészítést arra, hogy túlélőktől, szemtanúktól és leszármazottaiktól gyűjtsenek visszaemlékezéseket. A képzés egy kétéves kutatási és oktatási projekt részét képezi, amelynek címe Roma ellenállás a holokauszt alatt és az azt követő időszakban. A projektet a Tom Lantos Intézet két partnerszervezetével, a TernYpe Nemzetközi Roma Ifjúsági Hálózattal és a La Voix des Rroms szervezettel közösen indította el. Bővebb információ a projektről itt olvasható.