Phiren Amenca

Felhívás munkaerő-piaci felkészítő tréningre

A tréning célja:

A résztvevők tudásának és kompetenciáinak fejlesztése a turizmus és vendéglátás, az álláskeresés és a pénzügyi tervezés területén, aminek köszönhetően a résztvevők növelni tudják sikeres elhelyezkedésüket a munkaerőpiacon.

A tréning tartalma:

A képzés a következő területeken kíván hozzájárulni a résztvevők kompetenciáinak fejlesztéséhez: Bevezetés a turizmus- és vendéglátásba; Munkajogi alapfogalmak megismerése; Pénzügyi tudatosság, anyagi tervezés, megtakarítás; Karriertervezés, önéletrajzírás, állásinterjúra felkészülés.

Résztvevők:

Az ország minden területéről várunk roma/cigány fiatalokat, akik már betöltötték a 18-at, de még nincsenek 35 évesek. Előképzettség, munkatapasztalat nem szükséges.

Elvárások a részvevőktől:

Nyitottság a kölcsönös tapasztalat-cserére; elkötelezettség a tréning teljes ideje alatt az aktív részvételre.

Munkanyelv: magyar

A képzés időpontja:

2024. május 10-12. (péntek-vasárnap)

Résztvevők kiválasztásának folyamata:

A jelentkezési lapokat május 5. éjfélig várjuk. A szervezők választják majd ki azt a 15 főt, akik részt vehetnek a képzésen. A résztvevőket pozitív és negatív döntés esetén is május 6-ig e-mailben értesítjük.

Jelentkezési lap: https://forms.gle/VgUaCstUBpRX2Tio8

A tréning helyszíne:

Budapest, pontos helyszín hamarosan

A tréning díja, utazási költségek:

A tréning a résztvevők számára díjmentes, a résztvevők szállását, ellátását a Phiren Amenca Nemzetközi Hálózat biztosítja. Az utazás megszervezéséért és finanszírozásáért a résztvevők felelősek, az utazási költség megtérítésére a helyszínen lesz lehetőség.

A tréning után  lehetséges szakmai gyakornoki programban való részvételre:

Az amerikai Hilton szállodalánc elindított egy programot, melynek célja, hogy több roma/cigány fiatal legyen jelen a vendéglátó és turizmus szektorban, olyan pozíciókban, melyek gyakorlati ismereteinek megszerzése a későbbiekben is segíti a résztvevőket az álláskeresés során. A tréning után a jelentkezőknek gyakornoki munkát is biztosítani tudunk a vendéglátásban. A szakmai gyakorlat lehetőségét és menetét a tréningen ismertetjük.

További kérdéseitekkel keressétek kollégáinkat az [email protected] email címen.

A programot az amerikai Hilton alapítványok – Hilton Global Foundation és Conrad N. Hilton Foundation támogatják.