Phiren Amenca

Felhívás munkaerő-piaci felkészítő tréningre

A tréning célja:

A résztvevők tudásának és kompetenciáinak fejlesztése a turizmus és vendéglátás, az álláskeresés és a pénzügyi tervezés területén, aminek köszönhetően a résztvevők növelni tudják sikeres elhelyezkedésüket a munkaerőpiacon.

A tréning tartalma:

A képzés a következő területeken kíván hozzájárulni a résztvevők kompetenciáinak fejlesztéséhez: Bevezetés a turizmus- és vendéglátásba; Munkajogi alapfogalmak megismerése; Pénzügyi tudatosság, anyagi tervezés, megtakarítás; Karriertervezés, önéletrajzírás, állásinterjúra felkészülés.

Résztvevők:

Az ország minden területéről várunk roma/cigány fiatalokat, akik már betöltötték a 18-at, de még nincsenek 26 évesek. Előképzettség, munkatapasztalat nem szükséges.

Elvárások a részvevőktől:

Nyitottság a kölcsönös tapasztalat-cserére; elkötelezettség a tréning teljes ideje alatt az aktív részvételre.

Munkanyelv: magyar

A képzés időpontja:

2023. június 26-28. (hétfő-szerda)

Résztvevők kiválasztásának folyamata:

A jelentkezési lapokat június 10 éjfélig várjuk. A szervezők választják majd ki azt a 15 főt, akik részt vehetnek a képzésen. A résztvevőket pozitív és negatív döntés esetén is június 15-ig e-mailben értesítjük majd.

Jelentkezési lap: https://forms.gle/NyAcQwJePTjQm3z97

A tréning helyszíne:

Romano Kher Budapesti Roma Művelődési Ház, 1077. Budapest, Király utca 67. (A képzés csak vidéki résztvevők számára bentlakásos.)

A tréning díja, utazási költségek:

A tréning a résztvevők számára díjmentes, a résztvevők szállását, ellátását a Phiren Amenca Nemzetközi Hálózat biztosítja. Az utazás megszervezéséért és finanszírozásáért a résztvevők felelősek, az utazási költség megtérítésére a helyszínen lesz lehetőség.

A tréning után  lehetséges szakmai gyakornoki programban való részvételre:

Az amerikai Hilton szállodalánc elindított egy programot, melynek célja, hogy több roma/cigány fiatal legyen jelen a vendéglátó és turizmus szektorban, olyan pozíciókban, melyek gyakorlati ismereteinek megszerzése a későbbiekben is segíti a résztvevőket az álláskeresés során. A tréning után 7 fiatalnak nyári gyakornoki munkát is biztosítani tudunk a vendéglátásban. A szakmai gyakorlat lehetőségét és menetét a tréningen ismertetjük.

További kérdéseitekkel keressétek kollégáinkat az [email protected] email címen.

A programot a Hilton Global Foundation, a Conrad N. Hilton Foundation valamint az Európai Unió CERV programja támogatja.