Phiren Amenca

Ifjúsági csere Portugáliában

Különbség és egyenlőség között: Kisebbségek társadalmi befogadása // Between difference and equality: Social Inclusion of Minorities

Mikor? 2019. június 24-28 (odautazás június 23.-án, visszindulás 29.-én)

Hol? Aveiro, Portugália

Ki szervezi? PRAVE – Associação de Promoção de Albergaria-a-Velha; Phiren Amenca

Mi a cél? Kisebbségi, elsősorban roma fiatalok társadalmi befogadásának elősegítése.

– A résztvevők nem-formális oktatási módszerek, gyakorlatok segítségével osztják meg egymással tradícióikat, kulturális gyökereiket és fedezik fel közösen ezen szokások egyesítő erejét.

– A fiatalok megtapasztalják önmaguk és egymás elfogadását, az együttműköést és párbeszédet, melyek egy olyan Európa építőkövei, melyet látni szeretnénk, amely toleráns, egyenlőségen és az örökségeink tiszteletén alapul.

– A társdalommal és a gyökereikkel kapcsolatos kritikus gonolkodás elsajátításával önálló állapolgárokká válnak, akik tisztában vannak saját maguk és a kulturális értékeik szerepével.

– Az ifjúsági csere multikulturális kalandja által Európáról többé nem absztrakt koncepcióként gondolkodnak majd, hanem egy lyan közösségként, melyhez ők maguk is szorosan tartoznak. Ez az élmény hozzásegíti a résztvevőket, hogy a sokféleséghez kötődő sztereotípiáikat leküzdjék.

Kik vesznek részt? Országonként öt fiatal fiatal és egy csoportvezető Észtországból, Spanyolországból, Romániából, Portugáliából, Olaszországból, Lengyelországból és Magyarországról,

Kik jelentkezhetnek? Olyan 18 és 30 év közötti magyarországi fiatalok, akik valamely kisebbséghez tartoznak, vagy szoros kapcsolatuk van kisebbségi csoportokkal, elsősorban romákkal.

Jelentkezés : Online jelentkezés lap kitöltésével 2019. március 28-ig.: https://goo.gl/forms/bzN2sV6og8nDg2jw1

Kérdésekkel Duka Andrea Annamáriát keressétek az [email protected] címen