Phiren Amenca

Munkaerő-piaci felkészítő tréning II.

2023. november 10-12 között tartottuk meg a második “Munkaerőpiaci felkészítő tréningünket”, amin 20 fő vett részt a Roma közösségek foglalkoztatási lehetőségeinek javítása a vendéglátóiparban elnevezésű programunk keretében.

A képzést a Phiren Amenca Nemzetközi Hálózat és Minority Rights Group Europe szervezte a budapesti Hilton Hotelben, azzal a céllal, hogy a résztvevők tudása és kompetenciái fejlődjenek a turizmus és vendéglátás, a munkajog, az álláskeresés és a pénzügyi tervezés területén.

Az amerikai szállodalánc alapítványai mellett ezt a novemberi képzést a budapesti Hilton Hotel is támogatta, nem csak anyagi hozzájárulással, de azzal is, hogy kollégájuk köszöntötte a résztvevőket, előadást tartott nekik a hotel történetéről és működéséről, emellett ismertette az aktuális nyitott pozíciókat is szállodáikban.

A képzésen is visszaigazolódott, hogy a roma munkavállalók gyakran tapasztalnak diszkriminációt a munkahelyükön vagy éppen az álláskeresésénél, így a munkavállalói jogok megismerése mellett az egyenlő bánásmódról szóló workshopok ismét kifejezetten hasznosak voltak.

A program következő hónapjaiban a résztvevők gyakornoki programunkba kapcsolódhatnak be vagy a karriertervezésben, álláskeresésben és az állásinterjúkra felkészülésben támogatjuk őket.

A programot az amerikai Hilton alapítványok – Hilton Global Foundation és Conrad N. Hilton Foundation – valamint az Európai Unió CERV programja támogatják.