Phiren Amenca

Munkaerő-piaci felkészítő tréning

Munkaerőpiaci felkészítő tréninget tartottunk a “Roma közösségek foglalkoztatási lehetőségeinek javítása a vendéglátóiparban” elnevezésű projektünk keretében, partnerségben a Minority Rights Group Europe szervezettel.

A háromnapos képzést a Romano Kher Budapesti Roma Művelődési Házban valósítottuk meg 2023. június 26 és 28 között, azzal a céllal, hogy a résztvevők tudása és kompetenciái fejlődjenek a turizmus és vendéglátás, a munkajog, az álláskeresés és a pénzügyi tervezés területén.

A résztvevő 15 roma fiatal, akik ugyan nagyon különböző háttérrel érkeztek a programra, a turizmus és vendéglátás történetén át, egészen addig, hogy milyen kritériumok alapján kaphat egy szálloda 1-5-ig terjedő skálán csillagos besorolást vagy munkajogi jogeseteken (diszkriminációs példákkal) keresztül bővíthették tudásukat, de kipróbálhatták magukat állásinterjút szimuláló gyakorlatokban is.

A tréning után öten a gyakornoki programunkban is részt vesznek majd, aminek célja, hogy a roma fiatalok a vendéglátásban szerezennek valódi munka-tapasztalatokat, illetve, hogy esetlegesen további támogatást adjunk a résztvevőknek a munkakeresésben, karriertervezésben.

A programot a Hilton Global Foundation, a Conrad N. Hilton Foundation valamint az Európai Unió CERV programja támogatja.